Procurorul Pântea răspunde acuzaţiilor

pinteaDeşi anterior Serviciul de presă al Procuraturii Generale anunţase că nu va comenta acuzaţiile aduse Prim Procurorului  Adjunct, Andrei Pântea, pentru că acesta se află în concediu, am reuşit să luăm legătura telefonică cu dumnealui. Acesta şi-a reiterat poziţia expusă anterior în cadrul unui briefing de presă în care declara că este victima unui atac informaţional al angajaţilor Departamentului Instituţiilor Penitenciare intraţi în cârdăşie cu membrii grupării criminale Makena, scrie deschide.md.

Întrebat dacă este adevărat că o parte din suma de două milioane de lei mită care urma să ajungă în buzunarele lui ar fi fost primită sub forma unui apartament de lux acesta a declarat următoarele:

“Ei cum poţi răspunde la aşa insinuări şi aberaţii. Am spus şi atunci în conferinţa de presă că oponenţii mei ar putea face uz de diferite scenarii. Îi sfătuiesc acum ca şi atunci să se apuce de lucru şi să-şi vadă de treaba lor, adică să-şi exercite atribuţiile în conformitate cu legea ceea ce înseamnă că ei trebuie să reeduce infractorii, nu să lanseze tot felul de scenarii.”

Amintim că ieri în presă a fost difuzată o scrisoare deschisă parvenită pe adresele de e-mail a mai multor instituţii media din Republica Moldova. În scrisoarea semnată de de către un grup de familii ai colaboratorilor Departamentului Instituțiilor Penitenciare al Republicii Moldova este descris cu lux de amămănunte modul în care prim-adjunctul Procurorului General, Andei Pântea, urma să încaseze suma de 2 milioane de lei de la un infractor recidivist pentru a-i mușamaliza dosarul.  Mai mult ca atât, semnatarii scrisorii susţin că o bună parte a fost deja încasată de Pântea sub forma unui apartament.

Scrisoarea vine să dea un nou suflui scandalului declanşat de Ion Ţigănaş, care a declarat că i-ar fi plătit lui Pântea prin intermediul șoferului personal al acestuia suma de 20 de mii de euro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *