Scenariul unor alegeri parlamentare anticipate, puțin probabil

Scenariul unor alegeri parlamentare anticipate, cerute de opoziție, este puțin probabil în timpul apropiat, având în vedere actuala situație politică, dar și pentru faptul că acest lucru nu este permis de legislație, consideră experți și reprezentanți ai guvernării.

Organizarea alegerilor legislative anticipate a fost una din principalele revendicări care au răsunat ieri din nou la protestul organizat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Deputatul democrat Sergiu Sârbu califică însă acest protest drept unul politic în legătură cu viitoarele alegeri prezidențiale și susține că legislația nu permite, în condițiile existente, dizolvarea parlamentului și organizarea anticipatelor.

Și analistul Ion Tăbârță consideră că în actuala conjunctură politică este puțin probabil scenariul provocării unor alegeri parlamentare anticipate.

Amintim că Platforma Demnitate și Adevăr a organizat ieri o nouă acțiune de protest, după o pauză de aproximativ trei luni, care s-a finalizat cu ciocniri ale manifestanților cu poliția.

radiochisinau.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *