Primarul e cu ochii pe balcoanele chișinăuenilor

În cadrul ședinței de azi de la Primărie, primarul Dorin Chirtoacă a cerut responsabililor o expertiză amplă a tuturor balcoanelor din clădirile problematice, transmite postul de televiziune Prime.

8700_bigAutorităţile municipale au anunţat că timp de două luni vor verifica starea tehnică a balcoanelor din blocurile vechi din capitală.

„Noi trebuie să convocăm toţi proprietarii clădirilor turnate monolit, indiferent de perioada de construcţie. Din cauza exploatării incorecte, practic la toate clădirile pot exista asemenea defecţiuni”, susţine viceprimarul Nistor Grozavu.

Pe de altă parte, şeful direcţiei locativ-comunale spune că bani pentru reparaţia capitală a balcoanelor care riscă să cadă nu sunt.

„Principala problema e lipsa surselor financiare pentru reparaţia capitală a fondului locativ. Acuma toate lucrările se fac cu banii de la locatari. Cred că e necesar să facem expertizarea blocurilor dar avem nevoie de cel puţin 5-6 milioane de lei”, spune şi şeful direcţiei locativ-comunale, Petru Gontea.

În prezent, pentru întreţinerea blocurilor din Chişinău, locatarii achită cel puţin 30 de lei lunar.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *