Maia Sandu s-a făcut de râs

Fosta ministră a educației, cea care după ce a făcut primii pași în marea politică s-a declarat adepta unui comportament civilizat și corect în acest domeniu, a început să susțină deschis protestele violente și pe cei care au provocat dezordini în masă pe 24 aprilie. Mai mult, se pare, că este chiar o apropiată a lui Aureliu Pisica, recidivistul violent care a agresat vineri un jurnalist al portalului Today.MD.

Maia Sandu a difuzat un mesaj pe o rețea de socializare  prin care cere eliberarea protestatarilor violenți. „Cerem eliberarea persoanelor reținute și transparență în administrarea acestui caz. De asemenea, sesizăm ambasadele și misiunile diplomatice că din abuz în abuz vom ajunge în dictatură, or istoria ne arată că reformele în dictatură nu aduc stabilitatea așteptată”. Este de menționat că doi din cei patru protestatari care au aruncat cu pietre și s-au încăierat cu poliția sunt recidiviști certați cu legea. Potrivit Inspectoratului General de Poliție, cei doi au fost anterior judecați pentru tâlhărie și vătămare corporală.

Un alt recidivist apropiat de Maia Sandu este Aureliu Pisica, cel care l-a lovit vineri pe jurnalistul Vadim Ungureanu. Maia Sandu şi Aureliu Pisică s-au fotografiat împreună în timpul unor proteste din această iarnă.

Potrivit portalului Today.MD, Aureliu Pisica este protestatarul care la data de 20 ianuarie a fost unul dintre cei mai violenți în clădirea Parlamentului, a fost implicat în incendierea porții unui oponent politic din Bardar și condamnat anterior pentru omorul unei persoane într-un accident rutier, iar acum este judecat pentru violența în familie.

Portalul TMoldova24 comentează că declarațiile Maiei Sandu „sunt cel puțin negândite pentru un om care pretinde că vrea să promoveze democrația, spiritul și valorile europene. Nu de alta, dar să susții niște criminali, care obstrucționează și lovesc jurnaliștii, care aruncă cu pietre în polițiști, rup ușile parlamentului este un PAS ori tare tâmpit ori prea bine asumat”.

Este menționat faptul că declarațiile fostei ministre vin în contextul în care în ultimul timp s-a vehiculat scenariul unei apropieri a Maiei Sandu de Platforma DA și de cei care stau în spatele acesteia – oligarhii Victor și Viorel Țopa. Ideea era ca Maia Sandu să preia conducerea Partidului Demnitate și Adevăr finanțat de cei doi și care este condus în prezent de Andrei Năstase, finul lui Victor Țopa.  Motivul este că acesta s-a compromis în ultimul timp și devine din ce în ce mai nepopular, iar ratingul formațiunii este în continuare scădere. Acest lucru este remarcat și de portalul menționat mai sus: „Or Maia Sandu este ruptă de realitate, ca să nu zic dusă cu pluta, or înțelege foarte bine ceea ce face iar ideea potrivit căreia aceasta va prelua Platforma DA (în urma unor înțelegeri cu Țopii) devine tot mai vie”.

politics.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *