Timoşenko vrea ca noul Guvern să includă membri ai societăţii civile

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko insistă pentru includerea unor membri ai societăţii civile în viitorul Guvern de la Kiev şi pentru cooptarea „tututor eroilor din Maidan” în ramura executivă a puterii, relatează Mediafax, cu referire la Interfax Ucraina, în pagina electronică.

загруженное (1)„Insist ca noul Guvern să fie format din membri ai societăţii civile … Partidul Batkivşcina şi eu personal vom insista ca tuturor eroilor din Maidan să li se dea un rol în ramura executivă”, a declarat Timoşenko într-o declaraţie publicată de partidul său.

„Am prezentat deja aceste propuneri liderilor opoziţiei”, a declarat ea.

„Dar devreme ce activiştii din Maidan nu s-au pronunţat, nu vreau să îi numesc. Sunt persoane care au sărit imediat în apărarea ţării şi care au avut o contribuţie indiscutabilă şi evidentă la victoria noastră. Sunt lideri influenţi ai Maidan, pe care îi cunoaşte toată ţara şi pe care îi vom susţine”, a declarat Timoşenko.

Pe de altă parte, ea a precizat, prin intermediul avocatului său, că nu a făcut nicio declaraţie privind intenţia sa de a candida la alegerile prezidenţiale, aşa cum a anunţat presa.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *