O tabără de vară din Elveția va găzdui copii moldoveni la odihnă

GetFile (1)Un număr de 84 de copii din instituţii de tip rezidenţial din ţară vor beneficia de odihnă, recuperare şi intervenţii medicale de specialitate într-o tabăra medicală de vară swisscor din Elveţia. Acest lucru va fi posibil după ce Ministerul Educaţiei a semnat un acord de Parteneriat cu Fundaţia swisscor din Elveţia, comunică Moldpres

Potrivit Ministerului Educaţiei, tabăra medicală de vară se va desfăşura în perioada 14–28 iulie 2014, în localitatea Fiesch, cantonul Valais din Elveţia. Activitatea în cadrul taberei presupune participarea copiilor la un vast program cultural şi educativ.

Procesul de preselectare a copiilor va începe în această săptămînă. Echipa de preselecţie va include specialişti din Elveţia, directori şi medici ai instituţiilor rezidenţiale. Prioritate vor avea copiii cu deficienţe severe sau parţiale şi cei care au nevoie de control sau îngrijiri medicale. Potrivit Acordului, copiii vor merge la Tabăra swisscor împreună cu 20 de însoţitori din instituţiile rezidenţiale.

Tabăra medicală de vară swisscor 2014 se află la a V-a ediţie pentru copiii din Republica Moldova. Anterior, 327 de copii moldoveni din instituţiile rezidenţiale s-au aflat în taberele de vară medicale swisscor.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *