Declarația Maiei Sandu care poate scandaliza susținătorii integrării europene

Fosta ministră a Educației consideră că orientarea geopolitică și integrarea europeană trebuie pusă în discuție doar după ce se va aduce o anumită bunăstare în societate și o funcționare corectă a statului, confirmând astfel, la fel ca Năstase, că este gata să întrerupă pentru o anumită perioadă procesul de integrare europeană. Maia Sandu nu a precizat dacă a vorbit cu Andrei Năstase pe acest subiect.

„Atunci când vom putea aduce o anumită bunăstare în societate și o funcționare corectă a statului, vom putea pune în discuție și teme mai mari care țin de orientarea geopolitică”, a declarat Maia Sandu pentru RFI.

Ideea Maiei Sandu este utopică, consideră unii analiști. Potrivit lor, istoria ne arată că anume integrarea în Uniunea Europeană aduce bunăstarea unui stat și o funcționare corectă a statului. În acest sens România, dar nu numai, poate servi drept exemplu.

Reamintim că anterior Andrei Năstase a fost criticat dur după ce a declarat că s-a înțeles cu Igor Dodon și Renato Usatâi să stopeze procesul de integrare europeană pe câțiva ani pentru a rezolva alte probleme interne, după care să se revină la vectorul de dezvoltare. Reamintim că prorușii Dodon și Usatâi optează pentru vectorul de dezvoltare estic.

politics.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *