Orange a cumpărat cel mai mare furnizor de cablu TV din Rep. Moldova. Datele mega-tranzacţiei

Mega-tranzacţie în Republica Moldova: Orange Moldova a cumpărat Sun Communications.

Sun Communications este cel mai mare furnizor de cablu TV din Republica Moldova, cu peste 100.000 de clienţi.

„Tranzacţia va permite Orange să intre pe piaţa de servicii fixe de televiziune şi să ofere clienţilor săi servicii noi, în special pachete convergente care vor include servicii fixe, mobile şi de televiziune cu plată”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Achiziţia a fost integrală, de 100%. Acordul de cumpărare a fost semnat miercuri, 29 iunie.

„Orange a semnat un acord de a cumpăra 100% din acţiunile Sun Communications, cel mai mare operator de cablu de televiziune din Moldova. Achiziţia Sun Communications va permite Orange să pregătească această piaţă pentru transformarea către convergenţă. Ambiţia noastră este să ne consolidăm poziţia ca operator lider în Europa în convergenţa serviciilor de internet fix, servicii de voce fixă şi mobilă şi televiziune. Achizitia Sun Communications în Moldova este parte a acestei strategii”, se mai precizează în comunicat.

Orange Moldova este cel mai mare operator mobil din Republica Moldova, cu peste 2 milioane de clienţi si o acoperire a reţelei 3G către 84% din populaţie.

Sun Communications este o companie fondată în 1993 şi a devenit cel mai mare furnizor de servicii de televiziune din Republica Moldova în funcţie de numărul de clienţi. Sun Communications oferă servicii de cablu TV sub brandul Sun TV în localităţile Chişinau, Bălţi şi Cahul.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *