Poziţia Turciei în relaţia cu UE, mai puternică după ieşirea Marii Britanii din Uniune – oficial turc

Poziţia Turciei în relaţia cu UE va fi mai puternică după ce Marea Britanie părăseşte Blocul comunitar, a declarat joi ministrul turc pentru Afacerile Europene, Omer Celik, care se află la Bruxelles cu ocazia deschiderii unui nou capitol de negocieri în cadrul procesului de aderare al Turciei la UE.

Poziţia Turciei în relaţia cu Uniunea Europeană va fi mai puternică după ce Marea Britanie părăseşte Blocul comunitar, a declarat joi ministrul turc pentru Afacerile Europene, Omer Celik, care se află la Bruxelles cu ocazia deschiderii unui nou capitol de negocieri în cadrul procesului de aderare al Turciei la UE.

Oficialul de la Ankara a mai declarat că Turcia a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a permite cetăţenilor turci să călătorească fără vize în Europa, însă oficialii europeni afirmă că nu au fost încă îndeplinite condiţiile referitoare la datele personale şi terorism, relatează Reuters.

Omer Celik a mai declarat că Europa trebuie să ţină cont de sensibilităţile Turciei în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului, adăugând că Ankara va introduce toate măsurile necesare pentru a îmbunătăţi capacitate de luptă împotriva ameninţărilor teroriste, după ce în urmă cu doar două zile, în urma unui atentat la Istanbul au murit cel puţin 42 de persoane, informează cotidianul Daily Sabah pe pagina electronică.

Prezent la eveniment, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că Turcia este pregătită şi merită ca mai multe capitole de negociere să fie deschise.

Oficialii turci participă la Bruxelles la evenimentul de deschidere a capitolului 33 din procesul de aderare al Turciei la UE, acesta este al şaisprezecelea deschis de la începutul negocierilor de aderare, din data de 3 octombrie 2005.

mediafax.ro

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *