Reformele în organele de forţă, discutate de Pavel Filip cu ministrul lituanian de interne

Implementarea reformelor în cadrul organelor de forţă şi posibilităţile de preluare a bunelor practici lituaniene şi europene a fost discutată de către premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu ministrul afacerilor interne al Lituaniei, Tomas Zilinskas. Părţile au făcut un schimb de opinii privind reforma sistemului organelor de forţă, asigurarea ordinii publice şi măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a spori încrederea cetăţenilor în poliţie. transmite IPN.

Ministrul lituanian a menţionat că în cadrul vizitei sale la Chişinău a fost semnat un Acord interguvernamental de cooperare şi asistenţă reciprocă în domeniul prevenirii şi reacţionării în situaţii excepţionale şi se poartă negocieri asupra altor proiecte de colaborare bilaterală. „Suntem gată să vă oferim asistenţă şi să facem schimb de experienţă în domenii de interes comun. Deja am discutat cu ministrul de interne din Republica Moldova şi am stabilit mai multe posibilităţi de colaborare pe viitor”, a menţionat Tomas Zilinskas.

Şeful Cabinetului de miniştri a vorbit despre priorităţile de activitate ale Guvernului şi a evidenţiat importanţa cooperării cu autorităţile din Lituania. „Opţiunea Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană, credem că aceasta este ce mai bună soluţie pentru a asigura un trai decent cetăţenilor. Lituania a parcurs deja această cale şi a reuşit. Pentru noi este utilă experienţa pe care aţi avut-o şi suntem interesanţi în preluarea bunelor practici instituite în activitatea structurilor Ministerului de Interne de la Vilnius”, a spus Pavel Filip.

Delegaţia Ministerului Afacerilor Interne din Lituania, se află într-o vizită în Republica Moldova în perioada 27-30 iulie.

ipn.md

Share

2 Responses to Reformele în organele de forţă, discutate de Pavel Filip cu ministrul lituanian de interne

  1. ion spune:

    Anume ca trebuie bine gestionata toata sutunerea din extern, asta Filaip scoate in evidenta!

  2. Adevarul spune:

    Daca intr-adevar vrea Filip ca Lituania sa fie un exemplu pentru noi, bai ar fi ideal modelul acesta, deoarece acest model a si dus la succese remarcabile in aceasta tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *