Raiderul Veaceslav Platon, arestat în Kiev, ar fi oferit bani separatiștilor din Donbas

Moldoveanul ar fi făcut „treaba murdară” la indicația serviciilor speciale ruse?

„Raiderul nr. 1” din Moldova, Veaceslav Platon, care a fost arestat recent în Kiev, ar fi fost folosit de către serviciile speciale rusești pentru finanțarea separatiștilor din Donbas, precum și pentru atacurile raider asupra unor afaceri din statele vecine cu Rusia. Aceasta se conține în informațiile oferite de surse anonime, comunică portalul DSnews.ua cu trimitere la „Guleai pole”.

În perioada 2010-2013, echipa lui Platon ar fi transferat în conturi offshore peste 20 miliarde USD, însă de fiecare dată când apăreau anumite probleme cu legea, acesta se bucura de protecție. Oamenii care îl ajutau dețin funcții foarte înalte: în Ucraina Platon se afla sub protecția lui Victor Ianukovici, în Moldova – sub protecția ex-premierului Vlad Filat. De fapt, legăturile mergeau mult mai departe – la coordonatori din cadrul serviciile speciale rusești.

Potrivit surselor, taxa pentru asemenea „intangibilitate” era participarea lui Platon în tot felul de proiecte mai mult sau mai puțin dubioase are Kremlinului, care din anumite motive nu puteau fi finanțate direct de către Rusia. Unul din cele mai recente asemenea proiecte era suportul financiar pentru separatiștii din Donbass: transferul banilor pentru achitarea onorariilor „voluntarilor”, pentru motivarea conducătorilor enclavelor separatiste, procurarea medicamentelor și alimentelor pentru grupurile de insurgenți din republicile populare Donețk și Lugansk.

Actele care confirmă că Platon a finanțat insurgenții din Donbass nu au fost încă publicate, însă potrivit surselor informate, aceasta se va întâmpla foarte curând.

Reamintim că anterior, portalul DSnews.ua a comunicat că pe 25 iulie curent în Kiev a fost reținut omul de afaceri din Moldova, Veaceslav Platon, cunoscut drept „raiderul nr. 1 din CSI” care a fost dat în căutare de către Interpol.

Pe 28 iulie, judecătoria raională Pecersk decis plasarea lui sub arest preventiv pentru un termen de 40 zile. În curând el ar putea fi extrădat în Moldova.

Share

3 Responses to Raiderul Veaceslav Platon, arestat în Kiev, ar fi oferit bani separatiștilor din Donbas

  1. Adevarul spune:

    Oho cu asa invinuiri nu mai cred ca Platon ajunge in Moldova viu din Ucraina. Sa vedem ce decizie vor lua acestea deoarece in caz ca e asa precum spun acestea pai asta cred ca va sta acolo pe viata inchis.

  2. Shor spune:

    Felicitari Platon acum deja poti ca sa-ti dai comanda de sicriu….mare nenorocit poti ca sa fii ca sa faci asa lucru…trebuie ca sa fii psihopat cu totul.

  3. ion spune:

    dAPOI CUM SA NU FIE IN LAGATURA CU SEPARATISTI DACA EL CU RUSII SPALAU BANI IN MOLDOVA!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *