S-au făcut de râs! Parlicov și Tofilat au recunoscut că nu au documente și au făcut … presupuneri

După ce Sergiu Tofilat şi Victor Parlicov au declarat că autoritățile de la Chișinău în complicitate cu firma Energokapital ar înregistra profituri de milioane de dolari, care, cu ajutorul unei bănci comerciale ajung în zone offshore, nu au putut prezenta documente care ar contribui la investigarea cauzei penale vizând presupusele fraude la livrarea de energie din Transnistria.

Cei doi au fost interogați astăzi, în calitate de martori, la Procuratura Generală, pentru a oferi informații care ar contribui la investigarea acestui caz.

Fiind audiați de procurori, ei au declarat că cele enunțate în presă sunt bazate doar pe presupuneri, neavând careva materiale sau acte care ar indica la comiterea unor ilegalități, ar confirma declarațiile lansate în arealul mediatic sau ar putea fi folosite în calitate de probe suplimentare la investigarea dosarului.

Sergiu Tofilat şi Victor Parlicov au anunțat recent, într-o conferință de presă, că dispun de acte, potrivit cărora compania transnistreană Energokapital ar depozita banii încasați de la consumatorii moldoveni în conturi offshore, prin intermediul băncilor moldovenești.

Asta în timp ce, potrivit experților, compania din stînga Nistrului ar avea datorii de sute de milioane de dolari față de Moldovagaz.

Amintim că, în octombrie 2015, Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de către persoanele care au gestionat întreprinderea Moldovagaz la încheierea contractelor cu compania din regiunea transnistreană. În prezent, acţiunile de urmărire penală continuă, fiind dispuse o serie de expertize şi alte acțiuni procesuale pentru investigarea cazului.

Share

One Response to S-au făcut de râs! Parlicov și Tofilat au recunoscut că nu au documente și au făcut … presupuneri

  1. Realist spune:

    Iaca si ,,expertul” Tofilat! Tin minte ca in toamna zicea ca Moldova va intra in incapacitate de plata la inceputul anului 2016. Vad ca bine mersi, suntem acus in luna a 8-a, si salariile si pensiile chiar au cunoscut o crestere. Deci, 2 motive pentru care Tofilat poate fi numit Balabol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *