Peste 50 de voluntari ai Corpului Păcii au depus astăzi jurământul

54 de voluntari ai Corpului Păcii din Statele Unite ale Americii (SUA) au depus astăzi jurământul. Prezent la ceremonie, ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, a mulţumit gazdelor pentru conlucrarea cu voluntarii, îndemnându-i să-şi exercite sârguincios obligaţiunile, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Aceasta este cea de-a 31-a echipă de voluntari americani, care a sosit în țară pe data de 2 iunie. În această perioadă, ei au studiat limbile română sau rusă, în funcţie de localitatea unde vor activa.

Voluntarii vor participa la dezvoltarea antreprenoriatului mic, dezvoltarea comunitară şi organizaţională, la predarea limbii engleze şi educaţia pentru sănătate.

„Sunt întotdeauna bucuroasă să fac schimb de experienţă. Am lucrat cu o tânără la calculator, m-a ajutat să comunic în limba engleză, deoarece eu am o soră plecată în America. Am învăţat câteva cuvinte noi graţie ei”, a spus Lidia Ganea din comuna Ruseştii Noi, raionul Ialoveni.

În prezent, în Republica Moldova se află alţi 60 de voluntari. Corpul Păcii a fost fondat în 1961 şi activează în circa 140 de state ale lumii.

trm.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *