Campania electorală pentru prezidențiale va începe la 31 august

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale va începe la 31 august, conform unei hotărâri aprobate vineri, 22 iulie, de Parlament, la finalul sesiunii de primăvară-vară a Lelegislativului.

Deputații au ajustat, în acest fel, o hotărâre din aprilie, potrivit căreia perioada electorală urma să înceapă cu o lună mai devreme, pe 30 iulie. Modificarea datei a devenit necesară după ce, Parlamentul a adoptat mai multe amendamente la Codul Electoral, care reglementează noile condiții de organizare și desfășurare a alegerilor pentru funcția de Președinte a Republicii Moldova, inclusiv reducrea duratei campanei electorale – de la 3, la 2 luni.
În scurt timp, Comisia Electorală Centrală va elabora și aproba programul calendaristic, care include acțiunile ce urmează a fi întreprinse în perioada electorală, dar și termenele de realizare ale acestora, se arată într-un comunicat de presă.

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc la 30 octombrie

Reamintim că, la 4 martie 2016, Curtea Constituțională a decis revenirea la forma anterioară anului 2000 a articolului 78 din Constituție, care stabilea modul de alegere a Președintelui Republicii Moldova prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.

radiochisinau.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *