Studenţi la medicină din Republica Moldova şi România, pregătiţi de cei mai buni chirurgi din Europa şi SUA

40 de studenţi la medicină din Republica Moldova şi România, Suedia, Irlanda, precum şi tineri medici rezidenţi şi specialişti, au învăţat timp de două săptămâni în cadrul Şcolii Internaţionale de Vară Saving Hearts de la Sibiu cele mai noi tehnici şi protocoale terapeutice aplicate la nivel internaţional, de la unii dintre cei mai mari specialişti din lume în chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională.

Școala de vară a reprezentat primul pas în cadrul unui parteneriat de cercetare și educație, în urma căruia va fi creată o sală hibridă, în care vor putea fi realizate intervenții multidisciplinare, dotată cu tehnologie medicală de ultimă generație la nivel mondial. Deschiderea noii săli este anunțată la sfârșitul acestui an, informează Turnul Sfatului.

,,Împreună cu partenerii noștri, ne implicăm activ în dezvoltarea unui program academic performant, care implică, pe de o parte, educarea și formarea viitoarei generații de medici, iar pe de altă parte, investiții în cercetare. În acest sens, în cadrul Spitalului European Polisano va fi realizată o sală hibridă în care vor putea fi realizate operații mixte și foarte complexe. Intenția noastră este de a continua parteneriatul pentru educație pe care l-am început în timpul școlii de vară, în special în cadrul atelierelor de simulare a procedurilor de chirurgie cardiacă minim invazivă (TAVI EVAR TEVAR) cu sprijinul companiei Medtronic”, a declarat conf. univ. dr. Victor Costache, directorul medical și șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică a Spitalului European Polisano.

Studenţii participanţi au primit diplome de absolvire a Şcolii Internaţionale de Vară, fiind felicitaţi de conducerea Polisano şi Universităţii ,,Lucian Blaga” Sibiu. ,,Cursurile au fost foarte interesante, fiind prezentate de profesorii cu experienţă, din ţară şi străinătate. Ele au venit într-un moment bun, noi vrem să cunoaştem cât mai multe. Intram în fiecare zi în sălile de operaţie, laboratoare, dezvoltam noi tehnici pe machete. A fost frumos„, a spus Adina Elena Deaconu Codreanu, studentă în anul 6 la Medicină Generală, ULBS.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *